Selvom det kan virke som en sympatisk og fri løsning at lade sin kat have fri adgang mellem at være indenfor og udendørs hele døgnet, så kan det være en god idé at låse kattelemmen om natten, når din kat er kommet ind ved aftentid. 

En kattelem har rigtig mange fordele. Katte, der færdes ude, får stimuleret deres sanser, fordi de får lov at forholde sig til omgivelserne i din og de omkringliggende haver i villakvarteret. Og så slipper du også for at skulle lukke din kat ind og ud i løbet af dagen. 

Katte får desuden motion, når den er ude, og så er der en åbenlys fordel i at lade din kat færdes ude: Den holder mus ude af haven. Men det kan også være en god idé at være en ansvarsfuld katteejer og sætte begrænsninger for din kats færden væk fra huset. 

Nogle katte er nemlig glade for at bevæge sig rundt i løbet af natten, men hvis du bor i nærheden af en stor vej, anbefales det fra mange katte-guides, at du holder din kat indendørs i de mørke timer af den simple årsag, at de fleste ulykker sker om natten. 

Det er ikke alle kattelemme, der kan låses, men vil du kunne sørge for, at din kat ikke kommer til skade om natten, kan du finde en ny kattelem her.