Alle 3D printere bruger filament for at kunne printe. Filamentet er det plastikmateriale, som printeren smelter og former igen, til det der printes. De to mest populære filamenttyper er PLA og ABS, men hvad er egentlig forskellen?

Når du vælger filament til din printer, er der rigtig mange ting, du skal overveje. Hvilken farve skal du bruge, hvor fleksibelt eller fast skal det være osv.

Når du skal vælge plastiktype står valget typisk mellem PLA eller ABS.

PLA
PLA står for Poly Lactic Acid og er lavet af biologisk nedbrydeligt materiale som sukkerrør og stivelse. Dette betyder, at det ikke forurener og kan nedbrydes hurtigt i naturen. Et eksempel på et PLA filament er PLA flexible. En af ulemperne ved PLA er at det ikke er så varmebestandigt. Derfor er det ikke optimalt at bruge i industrien.

ABS
ABS står for Acylonitrile Butadiene Styrene og er oliebaseret. ABS er et meget brugt filament. Ikke bare i 3D print, men over alt i plastikindustrien. Legoklodser er blandt andet lavet af ABS. ABS filament er mere varmebestandigt end PLA og er derfor mere udbredt indenfor den industrielle brug. Et eksempel på et ABS filament kunne være ABS Fireproof.