Røgsmuld og røgflis er meget afgørende i processen af røgdelikatesser, og du bør derfor stille høje krav til dine røgprodukter.  Røgsmagen er et afgørende element og en stor del af smagsoplevelsen, hvis du ryger dine produkter.

Der er stadig større krav til vores fødevarer, men de samme skærpede krav findes ikke indenfor røgprodukterne, som du bruger sammen med dine fødevarer. Du bør derfor være opmærksom på dette og stille krav til alle de produkter, som du anvender i en del af produktionen. Rygeprocessen har en stor betydning for den endelige smag, og hvis du anvender røgprodukter, der er fremstillet i dårlig kvalitet, så bliver det afspejlet i det endelige produkt.

Meget røgsmuld bliver fremstillet af affaldstræ fra møbelproduktionen og der er risiko for, at træet er behandlet med lim og andre kemikalier. Disse stoffer bliver ikke fjernet fra produktet før du anvender det til at ryge dine delikatesser. Vil du servere dette for dine kunder?

Når du vælger røgprodukter, der lever op til de uofficielle krav, er du sikker på at du køber et rent produkt, der sikre at aromaen bevares og at kemikalier med 100% sikkerhed ikke forekommer.