Hvis du elsker at lave mad og at spise det, og tænker du, at du vil beskæftige dig med det som erhverv, har du mange muligheder for at komme drømmen meget nærmere. Et er, at man kan deltage i diverse kurser og øve derhjemme, andet er, at du via uddannelsessteder får tilbudt madrelateret undervisning.

Bråskovgård er en efterskole beliggende i Østjylland, der tilbyder et stort udvalg af spændende linjer, der styrker din gastronomiske kunnen, herunder kokkelinjen. På kokkelinjen bliver du introduceret til alverdens råvarer, og du får en grundviden om madlavning, ernæring, bæredygtighed, økologi og generelt madkultur rundt om i verden. På skolen vil der være køkken – og urtehave, som eleverne har ansvaret for. Man skal altså som elev være med i hele processen, fra jord til bord. Denne linje fungerer som et springbræt til kokkeuddannelsen og til fødevare og ernæringsteknolog-uddannelsen.

Bråskovgård er altså ikke en helt almindelig efterskole, det er også en Kokke og madlavnings efterskole. Ud over at blive fagligt stærk i de forskellige fag, bliver du også rustet til resten af livet, du bliver en del af et fantastisk sammenhold, og du bliver selvstændig. Skole og fritid smelter sammen og bliver en rar oplevelse for dig, der prøver kræfter med et ophold.