Hvis du vil have gris i juledagene, så sørg for, at den har haft det godt, inden den skal spises, så får både samvittigheden og maven det bedre.

Inden længe begynder de første juleting at dukke op, og folk begynder ligeså stille at klare de første indkøb for at skulle slippe alt det travle juleræs i december. Og det er ikke lige meget, hvilken gris man køber, hvis man er til flæskesteg i juledagene. Danske frilandsgrise har haft noget bedre forhold end udenlandske grise og konventionelle grise, hvis man skal tro på det, Politiken skriver.

Blandt andet står der, at fritgående grise skal “holdes helt eller delvist på friland. Soen »farer« – dvs. føder udendørs i hytter og går ude med pattegrisene, indtil de fravænnes”. Konventionelle grise må i stedet “fikseres i bokse, men ikke bindes. Der er ingen krav om, at de skal have adgang til det fri.”. Heri ligger altså en af de store forskelle i, hvordan grisene har det.

Dyssegaardens Juletræsplantager sælger både frilandsgrise, frilandsgæs og frilandsænder til dem, der sætter pris på, at dyrene har haft det godt, inden de ender på middagsbordet. Her lever grisene et godt og aktivt liv uden stress, medicin og vækstfremmere, de mudrer sig til i deres dejlige vandhul, og så smager fortræffeligt – af motion, ren luft, godt foder og dyrevelfærd.