Hvis du har højbede hjemme i din have, er det altid godt at vælge en muld, der er særligt beregnet til dyrkning i plantekasser. Højbedsmuld er nemlig en let og porøs muld, som du kan plante direkte i.

Foråret er på vej, og det er tid for alle haveentusiaster at plante og så i sine højbede ude i haven. Derfor er det også på tide at købe muld til højbede, så plantesæsonen kan skydes rigtigt i gang. Måske har du altid brugt højbedsmuld, når du har plantet i dine plantekasser og højbede? Eller også har du brugt helt almindelig muld. Hvis du endnu ikke har prøvet at anvende højbedsmuld, så kommer her en guide til, hvordan og hvorfor, du skal bruge netop denne type.

Sådan gør du

Når man planter med højbedsmuld i sine plantekasser, er det ikke nødvendigt at blande mulden med andre typer af jord. Højbedsmuld er særligt beregnet til at anvende direkte i plantekasser. Når du skal plante dine højbede, fylder du bare højbedet op med mindst 20-25 centimeters højbedsmuld. Herefter sår du dine planter direkte ned i jorden.

Desuden kan højbedsmuld også bruges som jordblandingsmiddel i dine krukker med mere. At bruge højbedsmuld som jordblandingsmiddel kan for eksempel være nødvendigt, når jorden til dine planter er hår og tør. Her kan en smule højbedsmuld gøre underværker for dyrkningen af dine potteplanter.

Højbedsmuld gør det lettere

At have højbede i sin have medvirker til god struktur og en overskuelig, afgrænset indretning af haven. Desuden medvirker højbedene på mange måder til, at havearbejdet bliver nemmere. Først og fremmest pga. arbejdsstillingen, når man luger, men også bare fordi, at ukrudtet kommer på afgrænsede arealer og uønskede dyr som snegle med mere ikke kan komme til på samme måde, som hvis du havde plantet dine planter på almindeligt jordniveau.

Når du har dine plantekasser i orden, er det vigtigt at vælge den helt rette muld, der netop er beregnet til dine højbede. Højbedsmuld gør, at du kan plante direkte ned i dine plantekasser og ikke behøves at jordblande med andre former for muld. Muld til højbede suger nemlig vandet helt optimalt, så dine planter bliver forkælet på den helt rette måde.